torstai 31. lokakuuta 2013

Vanhan ja uuden välimaastossa

Ensimmäinen haaste on onnellisesti takanapäin. HPK antoi haasteen "Miten saada enemmän nuoria peleihin?" Vaikutti siltä, että ensimmäinen haastekokemus oli opiskelijoita innostava ja antoisa monella tavalla. Tiimidiili-joukkueemme tarttuivat siihen innolla, huolellisella työpanoksella ja moni suurella optimismilla. Ideoita syntyi monia. Toisia karsittiin alkusenteillä, toiset pääsivät jatkojalostukseen. Yhteinen idea lähes kaikille joukkueille oli jonkinlainen pelipassi, johon kerättäisiin leimoja niin pelissä käynnistä kuin mahdollisesti hallissa tehdyistä ostoksista. Alennuksia kaivattiin pelilippujen hintaan ja extra ohjelmaa erätauoille. Monet olivat kiinnittäneet huomiota HPK:n mainostamiseen ja tiedottamiseen ja toivat siihen kehitysideoitaan. Ideoita tuli niin ikään pelisalojen avaamiseen ja mahdollisuuteen koota nuoria yhteen viettämään vapaa-aikaansa mukavalla tavalla. Joukkueet olivat ideoineet monia todella hienoja pieniä kehitysideoita, jotka toivottavasti erottuivat edukseen yhteisen passi-idean lisänä. Vielä odotamme suurella jännityksellä voittajajoukkueen julkistamista.
Opettajaa on ilahduttanut joukkueiden hyvä työtahti, joukkueiden taito tehdä tiimityötä, taito osallistaa jokainen ryhmän jäsen, kyky pitää kiinni sovituista aikatauluista, taito käyttää sähköisiä työkaluja viestinnässä, taito esittää ja havainnoida ideansa selkeästi, kyky kannustaa omaa ja toisia joukkueita, taito antaa palautetta ja osata ottaa sitä vastaan. Joukkueet ovat tuoneet esiin niin keskusteluissamme kuin blogeissaankin niitä asioita, joissa voivat jatkossa kehittää osaamistaan ja osallistumistaan. Lisäksi on aivan upeata saada todistaa opiskelijoiden luovuutta ja idearikkautta! Alkuun keskustelimme myöhästelystä, väliin viestinnän ystävällisyydestä ja asiallisuudesta, mutta pienten kompastelujen jälkeen kaikki on toiminut todella hyvin. Olen oikeastaan yllättynyt siitä, kuinka hienosti kurssi on lähtenyt käyntiin. Yksi tekijä siinä on varmaankin innokkaat, oppimishaluiset opiskelijat ja toinen se, että kurssin alussa sovimme tarkasti toimintamallit ja tietyt pelisäännöt kurssille. Ryhmähenki on hyvä. Suurin osa opiskelijoista tuntee toisensa entuudestaan ja luovan yrittäjyyden linjalla on jo opittu hienosti ottamaan mukaan toimintaan uudet kasvot. Myös tekemisen meininkiä, asioihin tarttumista on opittu matkan varrella. Tämän olen saanut ilokseni todeta luovan yrittäjyyden linjan yhtenä valmentajana. Tällaisessa joukossa on ilo tehdä työtä ja oppia itsekin!
Tänään joukkueet saivat toisen haasteensa, kun paikallisen Mc Donald´sin toimitusjohtaja Jaakko Lindén vieraili koulullamme mukanaan assistenttinsa, vuoropäällikkö Sarianna Rairama. Jaakko Lindén kertoi omasta urakehityksestään, Mc Donald´sin synnystä ja laajentumisesta globaaliksi suuryritykseksi, yrityksen kehittämistyöstä, franchising-liiketoimintamallista ja oman firmansa vaiheista. Lopuksi hän kertoi uudesta konseptista, aamiaisen lanseeraamisesta Hämeenlinnan Mc Donald´s -ravintoloihin. Tähän liittyi myös uusi haaste: Hämeenlinna klo 07.00-10.00 - onko täällä potentiaalia tälle uudelle liiketoiminnalle, aamiaiselle? Haaste vaikuttaa opettajasta  melko vaativalta, mutta uskon nuorten ideointikykyyn ja luomisvoimaan - ja voitontahtoon :)

Tuija Tiala
Yri2 Tiimidiili -kurssin opettaja

                                          Tiimidiililäiset ja Jaakko Lindén

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti