torstai 31. lokakuuta 2013

Inventive group ja HPK:n haaste

Ryhmäämme kuulun minä Ira Hänninen, Camilla Heinikari ja Juho Kiiltomäki. Olemme kaikki tuttuja toisillemme, joten yhteistyö oli helppoa.  Kun kuulimme HPK:n haasteen, miten saada nuoria peleihin, mieleemme syntyi lukuisia ideoita. Aloitimme haastattelemalla nuoria naisia ja miehiä, tuntemattomia ja tuttuja, peleissä käyviä ja myös sellaisia, jotka eivät ole koskaan käyneet pelissä. Esitimme mm. näitä kysymyksiä: Käytkö peleissä? Miksi/miksi et? Mikä saisi teidät innostumaan jääkiekosta? Myös lukuisia muita kysymyksiä putkahti mieleen ja monien kanssa syntyi hyviäkin keskusteluja, ja kuulimme monien ihmisten erilaisia näkökulmia. Ihmettelimme, että hyvin moni ihmisistä ei tiennyt, koska pelejä on tai paljonko pääsyliput maksavat. Otimme ensimmäisenä tämän asian käsittelyyn. Yhdistelimme ideoitamme ja näin syntyi idea yhteishenkilöistä kouluissa. Tämä opettaisi näitä nuoria yhteyshenkilöitä vastuutuntoisiksi ja he saisivat käsitystä markkinoinnista ja pienen palkkion työstään. Pidimme kaikki ideaa hyvänä, ja Juho tekikin hienon suunnitelman mainoksesta, mikä korosti HPK:n värejä ja esillä oli hinnat tosi selkeästi.

Toisena ideana syntyikin leimapassi, ja teimme malliversion tästä. Saimme idean yhden nuoren naisen kommentista, ja hetken mietittyämme kehitimme leimapassin. Ideoita oli monia, mutta valitsimme leimapassin, koska sitä on helppo käyttää, eikä kustannuksiakaan tule kauheasti. Jälkeenpäin, kun miettii, idea taisi olla hyvä, kun moni muukin ryhmä oli siihen päätynyt.
Sitten tuli diojen tekemisen vuoro, ja huomasimme, ettei yhteistä aikaa löytynytkään niin helposti. Diat teimme Juhon kanssa ja halusimme panostaa itse esitykseen ja tehdä siitä hieman erilaisen.
 
Esityspäivänä kaikki oli kunnossa ja valmistauduimme esitykseemme. Oli hauskaa kuulla muiden esityksiä ja näkökulmia asiasta. Vihdoin meidän vuoromme koitti ja mielestämme se meni kohtalaisen hyvin.  Muiden ryhmien antamat arvioinnit olivat kohtuullisen hyviä, mutta onneksi saimme vähän palautetta, mitä petrattavaa meillä oli. Olin enemmän äänessä kuin muut, eikä työpanos ollut kaikilla yhtä hyvä. Ensi kerralla koitamme jakaa kerrottavat asiat paremmin ja myös jakaa tehtäviä hieman tasapuolisemmin. Tämä oli uutta meille kaikille ja kerrassaan mahtava kokemus!

Bloggarina Ira Hänninen

Kehittelemämme mainosjuliste
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti