torstai 31. lokakuuta 2013

Anonyymit osaajat & HPK-haaste

Heippa!
Olemme Anonyymit osaajat lyseon lukiosta ja kolme meistä opiskelee luovan yrittäjyyden linjalla. Olemme Christa Selin, Vera Sirkkunen, Oona Öykkönen ja Arttu Huuskonen. Ryhmässämme on yksi abi, kaksi kakkosluokkalaista ja yksi ykkösluokkalainen. Emme kaikki olleet entuudestaan tuttuja toisillemme, mutta yhteistyö sujui mukavasti, vaikka yhteistä aikaa ei juurikaan ollut.

Päivä, jolloin Risto Korpela tuli käymään koulullamme, jäi ainakin minun mieleeni. Hänen tapansa puhua meille nuorille oli innostava. Hänen heitettyään meille haasteen "Kuinka saada lisää nuoria HPK:n peleihin?" perustimme WhatsApp:iin (sovellus älypuhelimelle) ryhmän, jossa heittelimme ideoita kehiin ja mietimme toteutusta. Itseltäni jäi oppitunteja väliin henk.koht. menojen ja kipeänä olon takia, mutta ryhmäni onneksi oli joustava ja piti minut ajan tasalla siitä, mitä he olivat kehitelleet ja mitä minun kuuluisi tehdä.

Oma työpanokseni ei siis ollut olematon, vaikka esittelinkin vain meidät ja ideamme alussa. Oona vastasi erätauoilla olevan ohjelman esittelystä, Vera bussikuljetuksista ja Arttu ryhmäalennuksista nuorille. Vera teki myös powerpointtimme, joten omasta mielestäni hän teki eniten työtä. Ideoita ei suunniteltu yksin, eli "joo Vera mieti sä bussikuljetuksii ja Oona sä niitä ohjelmanumeroita ja Arttu sä niitä lippujen hintajuttuja", vaan heitimme ideoita, kehitimme ja suunnittelimme niitä yhdessä ja lopputulokseen päädyimme yhdessä.

Ideoitamme oli mm. erilaista ohjelmaa erätauoilla cheerleadereilta ja juniorijääkiekkoilijoilta sekä musiikkia ja leima käteen, jonka kanssa voi poistua ja palata sisälle erätauoilla, bussiin enemmän tunnelmaa ja halvempi bussimatka nuorille sekä ryhmäalennuksia nuorille, esimerkiksi 5 henk./28e, eli yksi pääsisi ns. ilmaiseksi ja kun on pienempiäkin ryhmiä tai vain kaksi kaverusta niin "kaksi yhden hinnalla".

Lokakuun 29. päivä saavuimme muiden joukkueiden kanssa HPK:n toimistolle esittelemään ideoitamme. Meidän ryhmämme aloitti kierroksen, joten jännitys saatiin pois heti alussa. Huomioni kiinnittyi muihin ryhmiin ja katsoin, mitä voisimme oppia seuraavaan haasteeseemme. Palaute, jota saimme eräältä ryhmältä oli aika kriittistä. Olisimme voineet siis panostaa enemmänkin. Muilla ryhmillä oli havainnollistavia luomuksia heidän ideoistaan. Miksi me emme keksineet tuota, miksi me emme tehneet näin? Ainoa asia, jolla poikkesimme muista joukkueista oli, ettei ideaamme kuulunut jonkin sortin leimakorttia. Emme tätä haastetta tule voittamaan, mutta ainakin opimme, mitä meidän pitää tehdä, mitä meidän pitää välttää ja kuinka parantaa yhteistyötämme. Positiivinen yllätys oli, että kaikki palkittiin, mutta voittajajoukkue saa toki paremman palkinnon - paikat aitiossa. Muut pääsemme kuitenkin vapaalipulla HPK - Ilves -peliin ensi kuun puolella. :)

Vas. oik. Anonyymit osaajat: Vera, Oona, Christa ja Arttu

Tämän haasteen postaajana oli Christa Selin, seuraavaksi joku muu Anonyymeistä osaajista kirjottelee teille McDonald's-haasteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti