keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Idealistit vastaa HPK:n haasteeseen Lyseon lukion yrittäjyyslinjalaisille yri2 kurssilla

Vasemmalta alkaen Patrick Hanska, Jukka Laamanen ja Lauri Salminen

Tiistaina 8. lokakuuta HPK:n edustusjääkiekon toimitusjohtaja Risto Korpela kävi Lyseon lukiolla koulun hautomossa, eli luokkahuoneessa, jossa on hieman mukavampi sisustus kuin muissa luokissa, esittelemässä HPK:n toimintaa ja heittämässä haasteen liittyen yri2 kurssiin. Haasteeksi tuli: ”Miten saada nuoria katsomaan HPK:n pelejä?”. Tämän haasteen jokainen kurssin aluissa luoduista ryhmistä otti vastaan. Meidän ryhmämme nimi on Idealistit, johon kuuluvat Titta Toivanen, Teo Nurminen ja Lauri Salminen. 

Lähdimme heti ensimmäisenä päivänä työstämään omia alustavia ideoitamme. Teimme ryhmällemme oman WhatsApp-ryhmän jossa aloimme puhua ideoista. Heitimme ideoita ilmaan, kaikkea mitä mieleen tuli. Keksimme ideoita kuten nuorille sopivaa musiikkia, kaverilippuja, pelaajat kävisivät kouluissa vierailemassa ja älypuhelinsovelluksen HPK:lle. Tässä kohtaa tuli viikon tauko, koska välissä oli syysloma ja osa porukasta oli ulkomailla, emmekä siten pystyneet kommunikoimaan kunnolla.

Syysloman loputtua aloimme toden teolla miettiä ideaamme. Karsimme eri vaihtoehtoja pois listalta, kuten musiikkia nuorille ja pelaajat kävisivät kouluissa, koska kyseessä olevia ideoita oli jo hyödynnetty. Pari kertaa otimme yhteyttä Risto Korpelaan ja tarkensimme sen pohjalta ideointiamme. Kysyimme häneltä esimerkiksi kuvien käytöstä powerpointissa ja lippujen tuotoista. Lopulta päädyimme ideaan, jossa on leimattava passi, jossa olisi erilaisia bonuksia jokaisesta pelikäyntikerrasta. Idean jalostaminen jatkui,  ja välissä ehdimme käydä esittelemässä sitä opettajallemme aikaisemmin sovitussa kurssin välitapaamisessa.

29.10 kävimme yri2-kurssilaisten kanssa esittämässä ideamme HPK:n raadille, jossa oli toimitusjohtaja Risto Korpela, entinen HPK:n pelaaja Jukka Laamanen, toimistopäällikkö Ritva Lappi sekä markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Kati Savolainen. Jokainen ryhmä vuorollaan esitteli ideansa. Monella ryhmällä oli samanoloisia ideoita, juuri sellainen leimapassi-idea, jossa oli jonkunlaisia bonuksia tai vastaavia. Jokaisen ryhmän jäsenet arvioivat opettajan valmiiksi tekemälle arviointilomakkeelle yhden ryhmän esityksen, koska opettajamme ei ollut monistanut ajatuksissaan tarpeeksi lappuja, jotta jokainen olisi saanut arvioida jokaista ryhmää. Esitykset menivät hyvin, ja olen tyytyväinen oman ryhmämme toimintaan. Esitys onnistui mielestäni hyvin. Tilaisuuden lopuksi toimitusjohtaja Korpela antoi jokaiselle kurssilaiselle lipun HPK - Ilves -peliin. Se oli mukava yllätys! Pääpalkinnoksi voittajajoukkue saa kyseiseen peliin pääsyn HPK:n klubikatsomoon! Voittajille on siis luvassa hyvää ruokaa ja mahtava peli! 

Juuri ennen kun lähdimme, otimme Patrick Hanskan kanssa yhteiskuvan Jukka Laamasen kanssa! Se oli lähes päivän kohokohta. Ohessa yhteiskuvamme.

kirjoittanut: Idealistien ensimmäinen blogin kirjoittaja Lauri Salminen
Seuraavana vuorossa blogikirjoittamisessa Teo Nurminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti