torstai 31. lokakuuta 2013

Luovuutta, Muurahaisia ja tietenkin HPK:n "heittämä" haaste!

Joukkueemme nimi on Luovat Muurahaiset. Nimi sai alkunsa siitä, että halusimme yhdistää luovuuden ja työteliäisyyden. Sitten keksimme, että muurahaisethan ovat työteliäitä, joten nimeksi muotoutui Luovat Muurahaiset. Muurahaiskeostamme löytyy kaksi aina valmista ja todella ahkeraa ykkösluokkalaista, Tarusisko Hirvenoja ja Saana Lehti. Kokeneempaa kaartia pienessä yhteisössämme edustavat työjuhtana tunnettu Patrick Hanska ja vahvalla asenteellaan ja luovuudellaan kekoa johtava Kreeta Kalliokoski. Joukkueemme ryhmähenki on erinomainen ja olemme olleet todella työteliäitä. Metallicaa lainaten "Forever trusted who we are, and nothing else matters".

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kävi koulullamme "heittämässä" meille haasteen, joka kuului seuraavasti: "Kuinka saada lisää nuoria HPK:n peleihin?" Haaste tuntui heti mielenkiintoiselta ja mukavan haastavalta. Kaikilla paikalla olleilla joukkueen jäsenillä alkoi heti herätä ideoita, jotka kokosimme paperille samalla, kun jaoimme ideamme joukkuetovereidemme kesken. Perustimme  oman Facebook-ryhmän, jossa kehittelimme ideoitamme ja esittelimme uusia. Lisäksi laadimme gallup-kyselyn koulumme opiskelijoille. Sen avulla kartoitimme heidän peleissä käyntiään ja niitä syitä, miksi he joko kävivät tai eivät käyneet peleissä. Pidimme myös yhteisen palaverin, jossa muovailimme ideat lopulliseen muotoonsa ja aloimme suunnitella esitystämme. Tässä yhteisessä tapaamisessa kävimme myös läpi gallupimme tuloksia.

Ideoita tuli kuin sadetta taivaalta syksyisessä Suomessa, joten karsimme mielestämme heikoimmat ja hankalimmin toteutettavissa olevat älynväläykset, ja keskityimme työstämään parhaita luomistyömme hedelmiä. Kilpailuideoiksemme lopulta pääsivät: Pelipassi, Ryhmäalennus ja Peliopas.

Esityksemme oli määrä olla hyvin formaali ja mahdollisimman interaktiivinen. Teimme Powerpointin käyttäen HPK:n tunnusvärejä, ja päätimme pukeutua siistiin mustaan "business"-asuun, joka tuli olla täydennettynä oranssilla vivahteella. Asuvalinnan oli tarkoitus antaa joukkueestamme yhtenäinen ja asiallinen kuva. (Yritys oli hyvä, mutta tuli pari muuttujaa, joten papukaijamerkki jäi saamatta...) 

Esityspäivänä innokkuutta meillä oli vaikka muille jakaa, ja kellään muurahaisista ei ollut minkään sortin lavakammoa tai esiintymispelkoa. Muistelenpa tässä tätä kirjoittaessani, että ainoa moka koko esityksessämme oli minun käsialaani, kun klikkasin kerran liikaa operoidessani powerpointtia. Toivottavasti tämä ei pilannut esitelmämme yleistä hohdokkuutta. Risto, Lamppu ja Kati, tätä lukiessanne varmaan tiedätte jo, onnistuivatko Muurahaiset saamaan kiekon maaliin asti, vai viuhuiko lämäri päätyverkkoon. Minä sitä en tiedä tätä kirjoittaessani, mutta tuli maalia tai ei, tärkeintä oli saada olla mukana tässä haasteessa auttamassa ainakin omaa sydäntäni lähellä olevaa hienoa joukkuetta (toteaa Patrick). Esityksemme sujui hyvin, ja olihan se hienoa poistua HPK:n toimistolta yhtä erinomaista kokemusta rikkaampana ja vapaalippu Ilves-peliin lompakossa. Kiitos vielä kerran HPK:n tiimille ja menestystä HPK:lle jatkossakin! 

Ennen esitystämme pääsimme toimimaan erään toisen hyvän ryhmän kriitikkoina, ja saimme myös itse kunnian nauttia meille annetusta palautteesta. Palaute meille oli pääosin positiivista ja rakentavaa. On kuitenkin todettava, että palautteessa ei oltu otettu huomioon kattavaa ideatarjontaamme, vaan palaute keskittyi vain ja ainoastaan yhteen ideoistamme: leimapassiin... 

Virtuaalista kynää käyttelivät tällä kertaa Kreeta Kalliokoski ja Patrick Hanska. 


Vaikka meidät onkin tällä kurssilla jaettu joukkueisiin, niin on hyvä muistaa, ettei kilpailu saa koskaan mennä liian vakavaksi. Yllä olevassa kuvassa, hyvää "joukkueitten" välistä yhteishenkeä esittelevät Patrick Hanska (Luovat Muurahaiset), Lamppu (HPK) ja Lauri Salminen (Idealistit).
Luovat Muurahaiset noin minuutti ja 13 sekuntia esityksen päättymisen jälkeen.


1 kommentti: